mandag 8. desember 2008

Makrell i tomat, bærbar helse på boks!

Flere studier bekrefter de gunstige helse virkningene Omega 3 har på kroppen. Bare ved å spise så lite som 35 gram "fet" fisk per dag (laks, ørret, makrell, sild) kan man redusere sjansen med å dø av infark eller andre hjerte-relaterte sykdommer. Martha L. Daviglus MD, PhD undersøkte menn og spisevaner gjennom 30 år - og fant ut at risikoen for hjerteproblemer ble opptil 42% lavere når disse mennen spiste 35 gram fisk per dag. Dette tilsvarer ca 1/4 boks makrell i tomat (stor boks) på den grove skiven brød du spiser hver dag til frokost eller lunsj. 

Omega 3 fettsyrer er en flerumettet fettsyre, såkalt essensiell fettsyre vi må tilføre gjennom kostholdet da kroppen selv ikke produserer disse fettsyrene. Makrell i tomat inneholder både Omega 3, samt den viktige antioksidanten lykopen fra tomat, som beskytter celler og vev, og dermed kan ha en forebyggenden virkning på diverse former for kreft. Og sist men ikke minst, den viktige D vitaminen som vi nordmenn ofte har mangel på, som også kan forebygge kreft.

Omega 3 fettsyrer er altså livsnødvendig for å opprettholde en god helse, og må tilføres regelmessig:

- Omega 3 forbedrer elastiteten i arterier og kan hindre åreforkalkning

- Omega 3 forebygger at blodet klumper seg og at det oppstår blodpropper

- Omega 3 hjelper med å få ned blodtrykk

- Omega 3 kan føre til høyere nivå av det gode kolesterolet HDL

- Omega 3 kan stabilisere hjerterytme, og forebygge død etter hjerteinfarkt

- Omega 3 kan bedre insulinfølsomhet, og dermed redusere utvikling av diabetes type 2

- Omega 3 kan frigjøre mer fett fra fettceller

Spiser du ikke særlig fisk anbefaler jeg deg tilføre tilskudd av tran, Omega Cure eller møllers dobbel hver dag. 

 "Shape your body for better living"

1 kommentar:

Anonym sa...

jag har hört att man inte ska ta omega 3 på sommaren, är det sant?