fredag 27. august 2010

Spenstig rumpe?

Spørsmål fra Cosmopolitan:

Føler mange tror at det er spesielt vanskelig å trene akkurat rumpa, at det krever ekstra mye tid og energi for å oppnå resultater. Har du en kort kommentar til det? Er det evt. vanskeligere å trene seg til en spenstigere rumpe enn flat mage?

Spesielt kvinner lagrer endel fett rundt lår og sete. Dette er helt naturlig og gir kvinnelig former. Her sitter fettreservoarene til kroppen. Her blir fett først lagret, og er ofte det siste stedet reduksjonen av fett desverre skjer. Sånn sett kan man si at det å spise og trene seg til stram rumpe, krever mer innsats enn å trene seg til f.eks strammere armer, fordi det tar lengre tid.

Følger man en strikt diett og trener bra, vil man legge merke til at ansikt, armer osv - responderer raskere rent visuelt - enn nedre del av kroppen. Er stram rumpe målet - krever det derfor langsiktig trening og kostholdsendringer. I tillegg er det mye genetikk som bestemmer både fasongen på sete muskulaturen og fordelingen av fett på kroppen. Fasongen på sete kan til en viss grad trenes opp, ved å gå inn mer spesifikt for å aktivisere forskjellige deler av setemuskulaturen. Men uansett er et program med hensikt å redusere fett, samt noe trening av rumpen det du kommer lengst med.

Nytter ikke bare å trene setemuskulatur i håp om at man spotreduserer fett lokalt, det fungerer ikke. Trener man bare sete og ikke fokuserer på kosthold og kardio blir setemuskulaturen større, samtidig som underhudsfettet ikke reduseres. Da vil rumpen se større ut, uten at den blir strammere. Er man f.eks kort i høyde og kjører på med mange serier knebøy ender man bare opp med å se mer kompakt ut med store lår og en overdimensjort rumpe.

"Shape Your Body For Better Living"
- Marius, StarShape

Ingen kommentarer: