søndag 15. august 2010

Tracy Anderson trening?


Bilde: Personlig trener Tracy Anderson (til venstre), Gwyneth Palthrow (til høyre). Her trenes det hardt på å lære seg å vinke.

Tracy Anderson har en lang "meritt" liste av Hollywood kjendiser hun har trent, og hun er ofte i aviser, blader og treningsvideoer. I media står det hyppig at Tracy anderson metoden er hemmeligheten til Madonna sin kropp, og en lang rekke andre kjendiser. Tracy trener også filmstjernen Gwyneth Palthrow.

Treningsfilosofien Tracy Anderson benytter seg av er en blanding av pilates, stretching, dans, jogging og styrketrening med hele 60-100 repetisjoner, man bør ikke trene med tyngre vekter enn opp til 2 kg hevder hun bestemt. Tyngre vekter vil bare medføre at man vil se for stor ut! Videre skal man trene 6 dager i uken i 1-2 timer, resten av livet sier Anderson.

På videoen under ser vi Anderson trene Gwyneth gjennom en brutal :)) styrkeøkt. Det ser ekstra tung ut fordi de trener i ett oppvarmet rom. Selv om enkelte synes det ser fancy ut, kan man ikke kalle trening med 60 repetisjoner eller mer for styrketrening. Det er egentlig ikke noe annet enn utholdenhetstrening/utholdende "styrke". Bare i en annen og mye mindre effektiv innpakning. Du ville sannsynligvis oppnådd samme resultater ved å jogge hver dag, enn å bruke flere tusen kroner på å la Tracy Anderson trene deg. Jeg går så langt som å kalle dette for tøy og bøy trening med mye utholdenhet og dans. Skuespilleren Gwyneth spiller ihvertfall veldig fornøyd og sverger til denne type trening. Jeg tror Tracy Anderson egentlig ikke vet noe særlig om treningsteori og egentlig burde holde seg til å være en danse eller pilates instruktør på ett overfylt gym. Hun hadde muligens også egnet seg til å bli en god bruktbil selger. Anderson og Gwyneth ser iallefall ut til å ha det hyggelig og er helt sikkert blitt god venninner :)

Grunnen til at Gwyneth har oppnådd denne magre "looken" er først og fremst genetik tror jeg. Hun er har en smal benbygning og jeg er ganske sikker på at hun hadde hatt en slank kropp selv uten trening. Kroppsmassen hennes er dessuten fordelt på hennes ca 1,80 cm høyde. I tillegg til dette trener hun altså 2 timer, 6 dager i uken, med MYE utholdenhetstrening. Er ganske sikker på at hun også følger en lav kalori diett med minst mulig karbohydrater. Vet også at hun er en stor fan av såkalte detox kurer ifølge henne blogg. Det betyr perioder med mye væske og svært lite næring. Nærmest faste. Dermed tilpasser kroppen seg belastningen/ eller om du vil kalle det treningen den utsetter seg for, og i kombinasjon med lite kalorier - oppnår hun denne avmagrede kroppen med minst mulig muskelmasse som enkelte kaller for Victoria Secret kropp, eller i praksis ganske nær en maratonløperkropp. Få kalorier, mye utholdenhetstrening, alt for lette vekter og detox kurer = nedbrytende for kroppen. Dårlig måte å trene og spise på for å forbedre kroppssammensettingen. Desverre, selv om noen kanskje synes det ser gøy ut?Ett treningsopplegg der man spiser svært lite kalorier over lang tid, i kombinasjon med mye utholdenhetstreing for å ytterligere skape ett kaloriunderskudd vil nedregulere stoffskifte og metabolismen. Dette vil på sikt kunne ødelegge forbrenningen og man risikerer få problemer med å holde vekten. Også pga. stort tap av muskelmasse. Slik type trening har svært dårlig, om i det hele tatt effekt på styrke og oppstramming i form av å øke muskelmassen på strategiske steder. Muligens bare de første ukene. For å oppnå det er belastningen for liten. Madonna har trent med Anderson i ett par år, og det alene er ikke grunnen til at hun Madonna har denne stramme, men allikevel noe muskuløse kropp i alder av over 50 år. Disse stramme og muskuløse armene til Madonna har hun nok opparbeidet seg etter år med tidlgere styrketrening, og mye utholdenhetstrening i form av dans.

Som personlig trener blir jeg frustert når overvektige kvinner leser om Tracy Anderson metoden, og blir lurt til å tro rosa manualer og 100 repetisjoner og svært lite kalorier er nøkkelen til en sunnere og slankerer kropp. Ikke misforstå meg, jeg mener ikke at man må trene mye styrketrening. Og man blir ikke automatisk stor av å trene styrketrening som mange er redd for. Men det er stort sett bortkaset tid å trene 100 repetisjoner med 1 kg manualer. Enda mer frustert blir jeg når jeg møter personlige trenere her i Oslo som skal kjøpe seg Tracy Anderson metoden på DVD, for å studere treningen å gjennomføre den på sine kunder!! Så langt har jeg bare møtt kvinnelige trenere som ønsker å gjøre dette (heldigvis). Ønsker du en utholdende kropp, og minst mulig muskelmasse kan du heller ta deg en lang joggetur i skog og mark enn å bruke opp pengene dine på leie inn Tracy Anderson.

"Shape Your Body For Better Living"

Ingen kommentarer: