fredag 3. september 2010

Gi alt eller forsvinn!

Det har vært en travel periode for meg som vanlig. Jobber nå som personlig trener ansvarlig på MOVE treningssenter i Hønefoss. Ett fantastisk bra treningssenter med utsikt over fossen i Hønefoss, med bra utstyr fra Life Fitness og Hammer Strength. I tillegg jobber jeg også på en helt nyoppstartet kjede i Oslo ved navn EVO fitness. Dette er ett nøkkelgym med knallbra utstyr i motsetning til andre nåværende treningssenter av samme konsept. Rene pene lokaler med en urban "look" og lounge aktig musikk. Dette er uten tvil det beste nøkkel gymet her i Norge på nåværede tidspunkt. En kjempe bra gjeng som jobber der, og fornøyde kunder. På sikt satser jeg på en club manager stilling når anledningen byr seg. Nye utfordringer man kan høste inn mer kunnskap og erfaring av.

Ett eldre men bra intervju publisert av Tech Nutrition om meg "Gi alt eller forsvinn" :)

Ønsker du hjelp til trening og kosthold? Personlig oppfølging over mail. Ta kontakt på marius@starshape.no

"Shape Your Body For Better Living"

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Lurte på om du kunne si noe om ellipsemaskin? Pga "fare for belastning" kan jeg ikke trene på tredemølle, eller jogge. Og jeg vil veldig gjerne trene utholdenhet + trene lår da disse er en muskelgruppe jeg bør holde i gang (pga muskelsykdom). Er ellipsemaskin noe som vil gi større lår? bak?
har før hatt stor motstand og oppoverbakke når en trener, men har i det siste minsket på dette!
Og har du noen tips til hvordan å variere treningen på ellipse? kjører som regel intervall eller langdistanse (lengre men lavere intensitet).

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Så fremst du ikke har ligget i flere uker i en sykehusseng, får du i utgangspunktet ikke store lår av å drive med utholdenhetstrening.

Varier som du gjør med forskjellige intervallparametre, eventuelt faste dager med bare rolig langkjøring. Kjører du veldig korte drag med tung motstand (under 60 sekunder), kan du få en bedre muskelopbyggende effekt og på sikt større muskulatur i lårene. Dersom du ikke ønsker dette så kjør heller intervalldrag som varer lengre, eller langkjøring.

I forhold til mølle har du flere variasjonsmulihgeter på en ellipsemaskin. Slipper du håndtakene kan du få mer fokus på underkropp. I perioder kan du trykke hælen ned å få en noe bedre aktivisering av setemuskulatur. Går du bakover vil du få en litt bedre aktivisering av setemuskulatur og bakside lår. Dersom mer motstand oppnår du enda bedre aktivsering av setemuskulatur. Det er også en studie som antyder hele 7% større kaloriforbruk av å gå bakover, mens en annen studie viste ingen forskjell i kaloriforbruk i forhold til bakover vs fremover.

Lykke til

Unknown sa...

Hei!
Jeg lurte på når du pleier å svare på mailer?
Tar det lang tid med Panic dietten?
Mvh Polina Savchuk

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Nyeste utgave av PanicDiet kan bestilles og mottas på mail med engang den er ferdig :) Det blir den 3.utgaven, det er alltids rom for at noe som er bra, kan bli enda bedre :)

Unknown sa...

jeg er egentlig bare nysgjerrig om du har sett mailen min?! :) Har bestilt for litt over ei uke siden:)

Anonym sa...

Takk for svar! Skal prøve å kjøre mer langdistanse eller lengre intervalldrag, Lurte så på hvor lenge det er gunstig å trene? (for f.eks. det å redusere fettprosent)
Jeg kan godt trene i 1time til 1.5 time, men er det et "minimumspunkt" eller "maksimum" (hvor man ikke lengre får noe ut av å trene)? Prøver å trene 4-5 ganger i uka, blir alltid minst 45 minutt, og på det meste 1,5time! Vil dette gi noe resultat etter hvert?

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Start gjerne med å lære deg å kjøre 4x4 intervaller, det fungerer utmerket! :-)