søndag 27. april 2008

Høy oljepris = bedre helse?

StarShape på vei til jobb i år 2065

Hva om oljeprisen fortsetter å stige og man må innføre bilfrie dager, som under oljekrisen i 1973? Hva om Norge plutselig bestemmer seg for å gå frem som verdens mest miljøvennlige land, og det blir forbud for private personer å ha bil? Hvordan hadde samfunnet sett ut da? Sannsynligheten for at dette scenarioet skal inntreffe er liten, men det blomstret noen morsomme tanker ut av denne fiktive situasjonen.

En ting er sikkert, og det er at forekomsten av overvekt og livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer og diabetes hadde blitt kraftig redusert. Dette av den enkle grunn av at vi blitt mer aktive. Kaloriforbuket hadde økt drastiskt og fremmet vektreduksjon, og vi hadde alle fått bedre hjerte- og lungekapasitet. Vi hadde blitt sunne og spreke alle mann! Rent samfunnsøkonomisk hadde samfunnet spart mange milliarder på dyre behandlingsmetoder, fordi færre hadde hatt behov for det. Vi hadde fått mye bedre råd fordi vi hadde sluppet alle utgiftene for bilhold, og det er ganske mange penger. Luften og miljøet hadde blitt bedre. Astma og diverse former for luftveisinfeksjoner hadde blitt minimalisert. Noen negative aspekter innebærer ingen bil, dårligere mobilitet, færre flyavganger, dyrere reiser, og at en stor del av legebestanden hadde blitt arbeidsløse. Men det morsomme med hele opplegget dreier seg om transport.

Ja hva med transport? I dag har vi biler av forskjellige slag. Enkelte identifiserer sin personlighet med bilen. Enten det gjelder status, økonomi, personlighet eller andre behov. Hva skjer når vi ikke har noen bil tilgjengelig? Jo vi har selvfølgelig små avgiftsfrie snertne miljøbiler, som garantert hadde blitt mye bedre. Selv om disse bilene er avgiftsfrie og billige å bruke i dag, hadde nok staten funnet på en ny avgift for å flå deg for mer penger hvis disse hadde blitt allemannseie. Slik at de tilnærmet hadde blitt like kostbare å bruke som bensinbilen du kjører i dag. I ren protest går vi heller over til bruk av hest og diverse andre dyr, som transportmiddel. Som tidligere nevnt er vi alle ute etter å skille oss litt ut. Så her hadde vi hatt mange valgmuligheter.

Esel: For den trauste som ønsker seg driftsikker og billig transport, men som ikke har behov for å skille seg seg særlig ut eller trenger mange "hestekrefter" har vi esel. Disse avles nå flere steder for fullt over hele verden og er lett tilgjengelig til en overkommelig pris. Man kan si at typiske japanske biler som Toyota har blitt erstattet av esel. Typiske kunder er "mannen i gata". På bildet til venstre kan vi se fru Andersen som akkurat har vært og handlet på SmartClub.


Hest: Forskjellige raser og farger. For den som vil være litt mer sporty og som trenger effektivitet og komme seg raskt frem. Typisk kunder av StarShape. Tenk deg en sort fullblodshest stå parkert utenfor treningssenteret eller jobben ved naboens esel. Hest erstatter merker som Audi, Bmw og Volvo. På bildet til venstre kan vi se at eieren har pakket godt inn denne hesten slik at den også kan stå ute i litt rufsete vær.


Zebra: De litt snobbete naboene dine har erstattet cabriolet med to zebraer som står utenfor villaen og gresser av den velfriserte plenen. Disse måtte importeres fra varmere strøk, og det har kostet noen kroner.Elefant: For de som virkelig vil skille seg litt ekstra ut, og som trenger bra fremkommelighet og ustoppelig kraft når de skal på helgetur til hytten. Her bytter man ut LandRover med Elefant. Svært dyr fordi den må spesialimporteres fra Afrika. Afrika er forresten nå blitt ett av verdens rikeste land pga. eksport av slike eksklusive fremkomstmidler. På bildet til venstre kan vi se en familie fra Oslo´s beste vestkant på vei til hytten.Sjiraff:
For de som vil være litt annerledes og som setter pris på natur og god utsikt. Anbefales for naturfolk som tørr å skille seg litt ekstra ut.


Kamel:
Langtreisende som reiser døgnet rundt, gjerne i litt tørrere strøk. Billig i drift. Finnes mange gunstige leasing avtaler på kameler. Flere bedrifter har allerede slått til.-"Shape your body for better living" God helg til alle mine kunder og lesere!

1 kommentar:

Marita sa...

Hehe..morsomme tanker det der ja. Du skriver utrolig mange bra, innholdsrike og interessante artikler :))