søndag 10. mai 2009

Magert mellommåltid til bare 11 kr?

I dag skal jeg reklamere litt for Toro Meksikansk gryte :) En pakke Toro Meksikansk gryte gir, ca 3 porsjoner (en porsjon ca 380 gram). Dvs. at du har 3 middager.

En porsjon (ca 380 gram) med kjøttdeig gir:
ca 470 kalorier, ca 28,8 gram protein, ca 41 gram karbohydrater og ca 20 gram fett.

Dersom du bytter kjøttdeigen med karbonadedeig, gir en porsjon (ca 380 gram):
ca 393 kalorier, ca 30,4 gram proteiner, ca 41 gram karbohydrater, og rundt 11 gram fett.

Altså færre kalorier med karbonadedeig enn med kjøttdeig. Næringssammensettingen er også litt forbedret med karbonadedeig i form av at protein-inntaket blir litt høyere og mengden fett blir redusert nesten til det halve. En porsjon gir dermed en velbalansert middag. Her har du en ok variasjonmulighet til f.eks middag.

MELLOMMÅLTID
Koker du opp en slik gryte, og deler den opp i hele 6 porsjoner isteden for 3 , får du ett bra og magert mellommåltid som smaker godt, med lite karbohydrater og fett. Da gir en porsjon (ca 190 gram):

ca 196 kalorier, 15,2 gram proteiner, 20,5 gram karbohydrater, og bare 5,5 gram fett.

Tips: Kok opp en hel gryte Toro Meksikansk gryte, del den opp i 6 porsjoner som fryses ned i poser. Dermed har du tilgjengelig 6 fine mellommåltid, som du kan varme opp i mikrobølgeovnen eller i en panne. Mye bedre og sunnere enn f.eks baguetten mange inntar til lunsj, og som koster unødig mye. Ikke blir dette alternativet særlig dyrt heller. En pose Toro Meksikansk gryte koster ca 25 kr, og 400 gram karbonadedeig kan du få til 40 kr. Dette tatt i betrakning betaler du bare latterlig bare 11 kroner pr. porsjon (190 gram) for ett smakfullt mellommåltid med en bra næringssammensetting for de fleste. Lag deg gjerne en frisk salat til, så blir det enda sunnere, og vann som drikke.

Ønsker du litt mer proteiner og flere næringsstoffer, så legg til ett glass skummet melk så får du i deg totalt ca 22 gram proteiner, ca 29 gram karbohydrater, 5,7 gram fett totalt til dette mellommåltidet på ca 255 kalorier. 

Velger du heller å bruke en porsjon 380 gram, til middag koster middagen deg bare 21 kroner + evt. salat. Da har du 3 middager. Begge alternativene er fine variasjonsalternativer.

Visste du forresten at en porsjon (380 gram) Meksikansk gryte har mer fiber enn et grovt knekkebrød? Du visste heller ikke at min bestevenn, styrkeløfteren Einar Gilberg sverger til Toro Meksikansk gryte nesten hver kveld. En energibombe, som gir vanvittig trykk i kroppen som han sier :) Kanskje derfor han er blitt så sterk? En ting til.. han spiser ikke bare en porsjon. Gilberg sier at måltidet starter når man er mett, så han spiser alle 3 porsjonene. Det er hele posen og 400 gram kjøttdeig!. Det gir vanvittige 1410 kalorier, ikke rart han er blitt stor og sterk :) Han drikker juice til også, så han kommer fort opp i over 1500 kalorier til kveldsmat.

"Shape Your Body For Better Living"

3 kommentarer:

Linda sa...

Hmmm, og jeg som alltid har trodd at slike "ferdig-mat-poser" er fy fy.

Personlig trener Marius Heitmann sa...

I små porsjoner, og ikke hver dag kan det være ett langt bedre alternativ enn mange andre matvarer. Ulempen med slike "ferdig mat poser" er som regel att de har tilført mye salt. Men i såpass små mengder / porsjoner som jeg har nevnt her trenger du ikke bekymre deg for det.

wirke sa...

Når jeg lager toro sin meksikanske gryte har jeg oppi en boks tomater, en boks røde bønner, en hakket rødløk, en hakket gul paprika, et par hvitløksfedd og en finhakket rød chili. Da blir det nok til 4-5 middager eller 8-10 mellommåltider. Pluss at det blir MYE bedre, da det smaker mye friskere med deilige grønnsaker oppi.