mandag 17. mars 2008

The Biggest Maintainer

"The Biggest loser" er tilbake på TVN. Fantastiske resultater og vektreduksjoner på mellom 10-14 kg på over en uke. Imponerende! Desverre er ikke resultatene deltakeren oppnår særlig forenelig med det virkelige livet. Det er helt umulig for "mannen i gata" å oppnå slike resultater. Det man ofte glemmer, eller ikke får vite om er hvordan disse "FatCamp" deltakerene lever mens de deltar på "The Biggest loser".

For det første har deltakerne en stor gulrot, nemlig en pengepremie på hele 250.000 $. Omgivelsene deltakeren lever i er totalt skjermet fra samfunnet. Ingen telefon, ingen tv eller internet. Hva annet skal de da gjøre enn å trene? I tillegg har de personlige trenere som pusher de i 3-5 timer daglig, for ikke å glemme om alle timene med egentrening. Lavkarbdietter med nesten bare proteiner og lite fett, og kalori-inntak så lavt som 500-800 kalorier. Ingen mennesker med et vanlig liv klarer å gjennomføre slike tiltak. Det har også kommet frem i intervju om deltagere som løper inn og ut av badstu for å dehydrere seg, og andre teknikker for å dehydrere kroppen naturlig like før innveiing. Deltakeren er også svært overvektige og responderer på en helt annen måte enn personer som er lett overvektig. Det blir også rapportert at de fleste av deltakerne på langt nær klarer å vedlikeholde vekten de lå på ved slutten av konkurransen. En av deltagerne som gikk ned 55 kg og vant førstesesongen i januar 2005 fikk tilbake 14,5 kg innen fem dager bare ved å innta normalt inntak av vann igjen (muligens i kombinasjon av karbohydrater). I et annet intervju kommer det også frem at en tv episode med innveiing fremtrer å være 7 dager. Av og til var det en helt annen situasjon bak kamera, som kunne vare opp til 14 dager - og ikke de 7 dagene som vi får inntrykk av på tv.

Under slike omstendigheter er ikke den største utfordringen å oppnå bra vektreduksjon for deltakerne. Alt er tilrettelagt under selve konkurransen og tvprogrammet for at deltakerne skal få disse fantastiske resultatene. Den største utfordringen er heller å kunne vedlikeholde vekttapet de oppnådde, det er her de fleste feiler - derfor vil du nok ikke se et program som heter "The biggest maintainer" :) "The Biggest loser" blir kun et underholdningsprogram uten særlig realisme.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Marius!:)
Hvorfor blir buksene mine så trange når jeg trenger styrke?

Unknown sa...

hei marius

er det mye å ha en fett % på ca 10 når man er jente (ønsker selv at den er påca 7) overkommelig??, føler selv at magen er noe lite definert selv om six pacen er tilstede når jeg strammer muskele, er det noe man kan gjøre med det??

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Hei 10%

Å ha en fettprosent på ca 10% er svært lavt for en jente, ja det er faktisk så lavt at jeg ikke anbefaler deg å la den være så lav over lengre perioder da det kan gå ut over helsen din.

For at magerutene dinse skal vises enda bedre, anbefaler jeg deg til å prøve å trene skikkelig hypertrofi trening for de rette bukmusklene dine, så skal du se at de etterhvert vil vises enda bedre. Ikke stress mer med fettprosenten din :)

Lykke til!