søndag 23. mars 2008

Dette er ingen påskekylling!

Påsken er snart ferdig. Er du av den sorten som kanskje har slappet av og kost deg litt for mye, spist mye god og kaloririk mat? Da er det på sin plass ha dårlig samvittighet. Husk du er et produkt av hva du spiser, både på innsiden og utsiden av kroppen. Inaktivitet og litt for mye kalorier fører til at kroppen lagrer fett. 

Nå går vi mot vår og sommer. Skal du bli kvitt noen ekstra kilo fett, som disse 2,2 kg fett på bildet, er det på tide å sette i gang. Disse 2,2 kiloene med fett er like mye fettmasse som innlegget jeg skrev "muskler veier mer enn fett" 16.mars. Personlig trener J. Hillis ble så sjokkert over hvor mye disse 2,2 kiloene med fettmasse i virkeligheten utgjorde at han plasserte samme mengde fettmassen ved tastaturet. 

Det er gult og minner litt om påske, ellers lukter det hjerte- og karsykdommer, diabetes og overvekt spør du meg! Tenk litt over alle høytidene vi har her i Norge, legg til helger, bursdager, ferier osv - alle disse dagene "koser" vi oss ofte med noe ekstra. Ikke rart vi blir fetere og mer overvektig. Tenk litt over det. (Bildet under: 2,2 kg fett og 2,2 kg muskelmasse).

Kvitt deg med sjokolade, potetgull, brus og alle blandingsproduktene. Det koser vi oss med kun på lørdager. Kjøp ren og sunn mat. Bestem deg for å trene styrketrening 3 dager i uken, og tilpasset kondisjonstrening 3 dager i uken (enten på samme dag, eller på forskjellige dager). Dette i kombinasjon med bra kosthold og du er langt på vei mot en sunnere og lettere kropp. Er du ekstra flink blir du kvitt disse ekstra kiloene med fett (bildet) på 2-4 uker. Start nå på tirsdag etter påske! Er dette vanskelig å få til, så skaff deg en personlig trener som kan motivere deg og følge deg opp hele veien. La trening og kosthold bli en livsstil. En rutine som er like selvfølgelig som å stå opp, gå på jobb, ta vare på familien, hygge seg, se tv, sove osv. Har ikke tid sier du? ALLE kan legge av tid til å trene 30 minutter, 3 dager i uken - en bedre investering i livet ditt kan du ikke gjøre. Har du tid til å se på tv, så har du tid til å trene. Trenger du et spark bak, oppfølging og veiledning, vet du hvor du finner meg.

"Shape your body for better living" 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan ikke sies på noe på bedre måte enn dette:)) Great!
Selv har jeg aldri vært kjempebegeistret for sukker og søtt. Kanskje fordet jeg alltid har tatt Krom. 2 hver dag året rundt;)
Men, anbefaler du tredemølla foran spinning? Hva gjør egentlig spinning med kroppen? Større lår?;)
-Ina-

Anonym sa...

Hei!
Kjempefin og informativ blogg du har!
Lurer på om det er greit å trene hver dag, så lenge man tar noen sporadiske hviledager innimellom?
Er nesten nødt til det, ellers får jeg ikke tid til alt jeg skal:

-2xvekter (New Rules of Lifting for women" av Alwyn Cosgrove.Følger helkroppsporgrammet i boken)
-4-5 økter kickboksing
-2 HIIT (20 min pr.gang, må ha kondis til å gå kamper)

Hva er det raskeste man kan gå ned 5% i fett (en person som ikke er overvktig) uten at det går for mye utover muskelmassen?
Takker for svar.

Personlig trener Marius Heitmann sa...

Hei B. Ja over en kortere perioder kan du trene hver dag, men ikke for lenge - det går ut over imunforsvaret og du risikerer å blir overtrent. Viktig å innta bra næringsstoffer, slik at du er i en mest mulig anabol tilstand til tross for at du er på kaloriunderskudd og utsetter kroppen for mye trening.

Tren styrke, med minst en dag hvile mellom hver økt (2-3 ganger i uken), mellom styrketreningene kan du trene kickboksing, rask gange osv. Trene gjerne HIIT rett etter styretreningene, og få i deg proteiner og litt karb. umiddelbart etter økten. I denne perioden med mye trening så; supplementer med nok proteiner, vitaminer, flerumettede fettsyrer. Sørg for nok søvn. Kjøp deg gjerne BCAA som du tar før, under og etter treningen.

Min erfaring er at menn med normal fettprosent og på strikt diett, når de trener med meg går ned ca 1% i uken. Kvinner som trener omptimalt og på kostprogram med normal fettprosent ca 0,5% i uken. Jeg har hatt kvinner som har gått ned mer enn dette, avhengig av genetikk, vekt, mål, hvor rutinerte de er med kosthold, og hvor ofte de trener. Er du flink så grovt estimert rundt 10 uker.

La meg høre hvordan dette går!

- Lykke til!